Class Car Tour – Transport Colete UK – Romania

TRIMITE COLET

transport colete anglia romania

TERMENI SI CONDITII

TRANSPORTUL STRICT INTERZIS DE TIGARI SI ALCOOL!

Pentru a evita orice neintelegere , va reamintim ca folosind serviciul nostru de transport colete oferit de CLASSCARTOUR sau prin semnarea facturii(chitantei) de preluare/predare a expeditiei , expeditorul este de acord si se angajeaza sa respecte termenii si conditiile oferite de CLASSCARTOUR dupa cum urmeaza:

1. In momentul in care predati CLASSCARTOUR – ului coletul sunteti de acord cu furnizorii desemnati de transport stabiliti de CLASSCARTOUR

2. Sunteti de acord ca din motive intemeiate (si care va vor fi aduse la cunostinta ulterior) sa se inspecteze continutul expeditiei Dvs. (valabil si pentru orice autoritate nationala sau internationala, inclusiv autoritatile vamale).Inspectarea coletelor se va face pe baza de proces verbal in prezenta unui sau unor martori si daca in colete vor fi gasite bunuri interzise la transport, acestea vor fi retinute.

3. Clientul care expediaza este de acord ca in cazul in care coletul va fi retinut de catre autoritati din cauza nerespectarii legilor si reglementarilor vamale va fi direct raspunzator pentru plata si sanctiunile impuse, CLASSCARTOUR fiind exonerata de orice rapundere.

4. Clientul este in mod direct de acord cu privire la dreptul de retentie asupra coletelor ce urmeaza a fi transportate, pana la achitarea integrala a tuturor costurilor de transport existente.

5. In cazul in care expeditorul solicita plata la destinatie, iar partea destinatarul nu plateste, sunteti de acord sa platiti toate taxele expeditiei (tur&retur).

6. CLASSCARTOUR nu este raspunzator pentru coletele ambalate necorespunzator:lipseste eticheta cu adresa si numarul de telefon al destinatarului. Serviciul de curier CLASSCARTOUR isi rezerva dreptul de a refuza 0 expeditie, chiar si dupa preluarea ei. In cazul in care, dupa preluare, s-a constatat nerespectarea in ceea ce priveste ambalarea si etichetare, expeditorul isi asuma raspunderea si este de acord cu plata serviciului tur-retur. Expeditiile care nu au putut fi predate destinatarului si nici returnate expeditorului sunt pastrate 30 de zile in sediile din Anglia sau Romania. Daca dupa aceste 30 de zile expeditorul sau destinatarul nu au ridicat expeditia, aceasta va intra in proprietatea CLASSCARTOUR fara a fi nevoit sa se faca notificare in acest sens.

7. Expeditorul sau destinatarul poate formula o reclamatie scrisa catre urmatoarea adresa de e- mail: reclamatii office@classcartour.ro in termen de 30 zile de la data inregistrarii in factura. Reclamatiile formulate telefonic sau pe alte cai de comunicare (facebook, messenger, sms etc) NU SUNT LUATE IN CONSIDERARE CLASSCARTOUR se obliga sa investigheze si sa solutioneze reclamatiile in termen de 45 de zile de la data primirii prin email.

Pentru cererile de despagubire, in cazul pierderii sau deteriorarii unei expeditii, clientul face cunoscut incidentul in maxim 48 de ore de la semnarea de primire a expeditiei, iar la cererea de despagubire trebuiesc adaugate copii dupa documentul de preluare invoice, lista de continut a coletelor, copii dupa chitantele sau facturile care atesta valoarea bunurilor, declaratia destinatarului cu privire la neprimirea expeditiei sau constatarea deteriorarii la semnarea de primire. Reclamatiile cu privire la deterioararea ambalajului, numarul de colete primite sau greutatea acestora se fac in momentul livrarii, in prezenta curierului si nu ulterior. Reclamatiile ulterioare nu vor fi luate in considerare. Coletele transportate de CLASSCARTOUR sunt asigurate la o valoare standard de 50.00 GBP / expeditie. La cererea clientului se poate cere asigurare extra pe colet incasandu-se 5% din valoarea reala al expeditiei. Pentru coletele cu valoare declarata peste £200, ambalajul trebuie sa fie de tip caseta de lemn sau metal. Daca sunt ambalate doar in cutie de carton (genti, saci, troler etc.), vor fi transportate, fara asigurare suplimentara.

8. In cazul pierderii, deteriorarii partiale sau distrugerii coletelor pe durata transportului din cauza CLASSCARTOUR, expeditorul este indreptatit sa primeasca despagubiri astfel:

 suma maxima acordata ca despagubire in caz de pierdere sau distrugere a coletelor cu valoare nedeclarata este de 50.00 GBP/ expeditie.
 In cazul coletelor cu valoare declarata, suma maxima este egala cu valoarea declarata de expeditor, in conditiile in care in momentul expedierii s-a platit pe langa valoarea transportului si 2% din valoarea declarata a coletelor (asigurare suplimentara). CLASSCARTOUR nu acorda despagubiri in situatiile urmatoare:
 eventuale deteriorari sau pierderi pe timpul transportului, in cazul in care marfa a fost ambalata necorespunzator sau nu s-a tinut cont de specificatiile cerute de noi e deterioarea ambalajului pe durata transportului, in situatiile in care expeditorul nu utilizeaza cutii de carton si alege sa ambaleze bunurile in genti de voiaj, rafie, trolere etc.
 deteriorarea coletelor cu continutului perisabil, nedeclararea pe documentul de transport INVOICE a continutului in conformitate cu caracteristicile marfii (ex. fragil, sticla etc.)
 deteriorarea s-a produs in timpul deplasarii, manevrarii, incarcarii sau descarcarii coletelor de catre expeditor sau destinatar sau de catre reprezentanti ai acestora.
 deteriorarea sau prejudiciul s-a produs din vina bunurilor expediate, care prin natura lor favorizeaza spargeri, scurgeri, ruginire, autoaprindere, descompunere, perimare sau actiunea parazitilor.
 deteriorari de natura magnetica sau electrica, stergerea inregistrarilor electronice sau a imaginilor e pagube indirecte sau pierderile speciale (pierderi de profit, de venit, licitatii, etc) e adresa destinatarului este gresita sau destinatarul si-a schimbat domiciliul
 numerotarea si etichetarea coletelor de catre expeditor a fost insuficienta sau incorecta. PRODUSE INTERZISE categoric si neacceptate ca urmare a legislatiei in vigoare sau a gradului de risc implicat:
– arme de foc
– arme albe
– explozibili
– substante si deseuri toxice si otravuri
– solide usor inflamabile
– lichide usor inflamabile
– produse gazoase explozibile
– materiale si deseuri radioactive
– droguri ilegale, produse farmaceutice asimilate
– substante etnobotanice sau halucinogene
– sange
– organe pentru transplant
– ramasite umane sau animale
– piei sau blanuri de animale 
– animale vii sau moarte
– fildes si produse din fildes
– material pornografic sau impotriva ordinii publice afisat exterior expeditiilor
– adezivi si vopsele – motoare, generatoare, piese mecanice ce contin produse petroliere, uleiuri
– metale pretioase, pietre pretioase, bijuterii din metal pretios
– bani (in orice moneda), instrumente financiare la purtator, carduri bancare de plata
– produse contrafacute care circula in vederea comercializarii impotriva legii
– antichitati, lucrari de arta, tablouri din patrimoniul national cu regim special Identificarea acestor produse in coletele preluate de la expeditor duce la declansarea procedurii de returnare, notificare autoritati sau dupa caz, distrugere si exonerarea CLASSCARTOUR de orice raspundere.

Produse acceptate fara asumare de raspundere, care pot fi preluate doar pe raspunderea Expeditorului, fara posibilitatea despagubirii in cazul pierderii sau deteriorarii de orice fel. Acestea sunt:
– documente de identitate in original
– produse , incorect ambalate sau incomplet sigilate
– produse care ies din ambalaj, sunt atasate/legate de alte colete, fara ambalare separata sau care sunt dispuse in colete unite/legate intre ele, nepreluate separat
– produse folosite la protejare, ambalare, sigilare, inclusiv daca se folosesc genti, valize, trolere, lazi, recipiente sau articole similare. Acestea circula fara valoare, doar ca ambalaj, fara a putea fi despagubite pentru deteriorari de orice fel.